dimarts, 2 de novembre del 2010

Rev. Història online:Harca

La revista d'un grup de joves medievalistes valencians : Harca

"Probablement de l'àrab occidental harka, el significat primigeni d’Harca correspon al d’un grup de gent que es reuneix en colla per a fer aldarull. I això és el que ens va aplegar originàriament a un grup de joves historiadors valencians dedicats al medievalisme: fer una mica d'aldarull mitjançant la constitució d’un grup d’investigació i reflexió sobre la història medieval.
Harca no és un grup d’investigació a l’ús, ja que no està lligat a cap institució acadèmica, ni rep cap mena de finançament. Harca és el mètode que hem instituït per a col•laborar entre nosaltres, tot conjugant les nostres pròpies recerques –diferents i diverses– per a reflexionar a partir d’elles sobre temes convergents. Considerem que aquest mètode és una bona manera d’aprofitar les nostres recerques més enllà de les qüestions concretes que investiguem, de manera que puguem reflexionar sobre el conjunt de la societat medieval, així com sobre altres problemes historiogràfics generals."

Rev. de música online

FILOMUSICA : http://www.filomusica.com/
EL MELOMANO DIGITAL : http://www.orfeoed.com/menu.asp
HÁGASE LA MÚSICA http://www.hagaselamusica.com/
BECKMESSER http://www.beckmesser.com/index.php
MUNDO CLÁSICO http://www.mundoclasico.com/2009/
CLASSICSTODAY (Inglés) http://www.classicstoday.com/

CLASSICALREVIEW (Inglés) http://classicalcdreview.com/
CLASSICAL NOTES http://www.classicalnotes.net/index.html
OPERA TODAY (inglés) http://www.operatoday.com/
FANFARE http://www.fanfaremag.com/
FORUM CLÁSICO http://www.forumclasico.es/ 
FORUM OPERA.COM (Francés) http://www.forumopera.com/
CLASSICSTODAY (Francés) http://classicstodayfrance.com/

Allmusic

Copio de la Wiki:
allmusic (en el pasado conocido como All Music Guide o AMG)1 es un portal web en lengua inglesa de la empresa All Media Guide planteado como un servicio global de guía para usuarios, fans y la industria musical en general sobre de todo tipo de música de todos los géneros. Su contenido estructurado, sus revisiones y críticas sobre infinidad de álbumes y artistas, sus libros, etc., han hecho a Allmusic muy popular en este campo y una referencia importante dentro del mundo de la música"
"... fundada en 1991 por Michael Erlewine(...) La base de datos de AMG se licencia y se utiliza en sistemas en las tiendas que venden música. La base de datos contiene:
  • Metadatos: sobre un álbum o artista incluidos el nombre, género, créditos, información del copyright, pistas, cubiertas del álbum, imágenes, etc.
  • Contenido descriptivo: más detalles sobre estilos, modas, años en activo del grupo, instrumentos, año/lugar nacimiento/muerte, país de origen, etc.
  • Contenido emparentado o relacionado: artistas y álbumes similares, influencias, etc.
  • Contenido editorial: biografías, revisiones/críticas de álbumes y canciones, rankings, etc.
El contenido de AMG es creado por personal profesional de la entrada de datos, editores, y escritores. La red de escritores incluye más de novecientos críticos de música quienes se encargan de revisar álbumes y canciones, y también escriben las biografías del artista o grupo.
All Music Guide también tiene el archivo digital más grande del mundo de música, incluyendo aproximadamente seis millones de canciones convertidas a formato digital. También posee la biblioteca más grande de arte de cubiertas de álbumes musicales del mundo con más de medio millón de imágenes.
(...)
AMG también es utilizada por Windows Media Player y Musicmatch Jukebox para identificar y organizar sus colecciones de canciones y álbumes." http://es.wikipedia.org/wiki/Allmusic


El procés d’hominització

El procés d’hominització 
El simi més semblant a l'home actual és el ximpanzè; la separació entre ambdós s'esdevingué fa uns 7 o 5 milions d'anys. L'enllaç vers nosaltres passa per una de les moltes formes d'austrolopitecs, possiblement per l'Austrolophitecus afarensis, fa uns 4 milions d'anys. Posteriorment seguiren les tres espècies del gènere Homo: Homo habilis, Homo erectus i Homo sapiens.
Australophitecus afarensis


L’Homo habilis rep aquest nom perquè va ser el fabricant de les primeres eines. El fet de fabricar eines és un element de gran importància que diferencia els humans de la resta de primats. Els humans són la única espècie que modifica i transforma un objecte perquè faci una funció predeterminada
.http://www.xtec.es/~jsolano/habilis.htm


Fa més d’un milió d’anys, els humans deixen l’Àfrica i arriben fins a Europa i Àsia. Aquest desplaçament el va realitzar l’Homo ergaster o l’Homo erectus, una espècie que segurament és descendent de l’ergaster i que només trobem a l’Àsia.


Les primeres restes d’humans que s’han trobat a Europa daten de fa 800.000 anys i s’han trobat al jaciment burgalès d’Atapuerca. 
http://www.atapuerca.com/1/


Els neandertals (fa uns 25.000 anys, aproximadament) presenten notables similituds amb els humans actuals. Ja tenien un llenguatge, enterraven els morts i tenien món simbòlic. 
Els humans actuals, els Homo Sapiens, van evolucionar a l’Àfrica fa entre 200.000 i 100.000 anys. Des d’aquest continent, van iniciar una expansió que els va portar a llocs on cap espècie havia arribat abans, com ara Amèrica o Austràlia. Tot i que va compartir espai i temps amb els neandertals i els erectus, ràpidament va ser l’única espècie humana que poblaria el món.